Vecka 13
26-30 mars 2018
3 NEPHI 11-14
Skriftställen du inte bör missa! (som belyser evangeliets nyckelläror)

Frågorna här nedan svarar du på de dagar du har hemstudier. Mer detaljer...

Glöm inte att leta efter verser som kan förklara  evangeliets nyckelläror !

Veckans läsning

Sammanfattning 3 Nephi 11-14

Jesus kallar och bemyndigar hans tolv lärjungar, bland andra Nephi, följt av en undervisning som påminner om  bergspredikan: salighetsprisningarna; Kristus uppfyller moselagen; Var fullkomlig som Fadern och Sonen; Herrens bön; Samla skatter i himlen; Döm inte; Vilka är de falska profeterna; Frälsning till dem som gör Faderns vilja. Nephiterna får veta att de är de "andra" fåren Jesus skulle besöka. Han profeterar att hela jorden ska få höra hans ord och få chans att ingå förbund med Herren.

Please reload

Varför är 3 Nephi så viktig?

Boken 3 Nephi ses som höjdpunkten i Mormons bok. Från tiden då Lehis familj lämnade Jerusalem har alla profeter vittnat om Jesu Kristi mission och ankomst. I början av 3 Nephi ser vi hur folket mognar i ondska, vilket resulterar i stor straffdomar från Herren. Men mitt i denna mörka tid kommer ljuset från himlen. Den uppståndne Frälsaren uppenbarar sig folket. Han visar att han är den som profeterna har vi vittnat om i alla tider. Han undervisar dem om sitt evangelium och kallar tolv lärjungar till leda kyrkan efter att han har lämnat dem. Kristus undervisar dessutom att nephiterna och lamaniterna är en del av Israels hus, en del av Kristi fårahjord. Precis som i Jerusalem utför han underverk och botar de sjuka, allt för att visa att han är den utlovade Messias. 3 Nephi är ett bevis för att Herren är Gud över hela världen - över hela jordens folk.

STV 28: 3 Nephi 9-14

Jönköping församling ger oss en sammanfattning av veckans läsblock: 3 Nephi 9-14
Presenterad av Shara Robayo, seminarielärare.
Filmad och redigerad av Jonatan Nilsson.

Seminarie TV
Nyckelskriftställen

3 Nephi 12:48

"Därför vill jag att ni skall vara fullkomliga så som jag, eller er Fader som är i himlen, är fullkomlig."

Nyckellära: 

Gudomen

Skriftställen hjälper dig bättre förstå evangeliets  Nyckelläror. Du inbjuds att studera skrifterna flitigt så att du kan förstå, tro på, tillämpa och förklara dessa Nyckelläror för andra. 

Klicka på länken för att veta mer om  nyckelläran som är i fokus vecka 12-15:

Förrättningar och förbund

         Nyckelläror

Detaljerad plan för hemstudier

De dagar du gör hemstudier ska du, efter att ha läst dagens kapitel, göra en av två saker (för att räknas som "lektion"):

1. Tillsammans med en förälder läsa motsvarande kapitel i elevboken och svara muntligt på de frågor som ställs där. 

2. Själv läsa motsvarande kapitel i elevboken och skriva ned svaren på frågorna som finns i kolumnen Veckans läsning.

OBS! Varje vecka behöver läraren en rapport, antingen där föräldern bekräftar att en lektion har ägt rum hemma, eller där eleven visar upp sin studiedagbok för läraren.

Please reload

 

SEMINARIER & INSTITUT              Stockholms stavar och Umeå distrikt: Tel.  073-7763083             Göteborg och Malmö stavar: Tel. 070-7440215